normering werkschoenen

Werkschoenen kunnen we onderverdelen in verschillende klassen: werkschoenen (O-klasse), beschermschoenen (P-klasse) en veiligheidsschoenen (S-klasse). De keuze is afhankelijk van jouw persoonlijke omstandigheden. Werk je in de bouw of in de keuken? Moeten de schoenen je beschermen tegen scherpe randen of juist tegen extreem lage temperaturen? Binnen elke klasse bestaan coderingen voor additionele eisen. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt.

EU CE keurmerk : EN ISO 20345 : 2004 (CE EN-345)
De kwaliteit garanderen wij je doordat wij alleen werkschoenen verkopen die zijn gecertificeerd met het EU CE keurmerk.
Hieronder vindt je een overzicht van de classificatie van veiligheidsschoenen.

S1 Veiligheidsschoenen die gebruikt worden onder droge omstandigheden.
Eisen: Gesloten hiel, stalen neus, antistatisch en energieopname in de hak.
S1 P Veiligheidsschoenen die gebruikt worden onder droge omstandigheden en op plaatsen waar men het risico loopt op het intrappen van scherpe voorwerpen.
Eisen: Gelijk aan S1 maar tevens voorzien van stalen of kevlar tussenzool
S2 Veiligheidsschoenen die gebruikt worden onder vochtige omstandigheden, of waar deze verwacht kunnen worden.
Eisen: Gelijk aan S1 echter waterafstotend en de water opnametijd > 60 minuten.
S3 Veiligheidsschoenen die gebruikt worden op plaatsen waar men het risico loopt op het intrappen van scherpe voorwerpen.
Eisen: Gelijk aan S2 voorzien van stalen of kevlar tussenzool.
S4 Geheel geperste of gevulkaniseerde waterdichte veiligheidslaars.
Eisen: Gesloten hiel, stalen neus, oliebestendige zool, antistatisch en energie absorberende zool.
S5 Geheel geperste of gevulkaniseerde waterdichte veiligheidslaars.
Eisen: als S4 maar voorzien van stalen tussenzool en genopte loopzool.

Product has been added to the basket

Product has been added to the wishlist

The changes have been saved

You exceed your budget by

Please remove one or more items from your basket
or
ask for a budget


You can not more place an order

For more information...contact us


We use cookies to record your language preference and enhance your surfing experience. Know more[OK]